Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 05:04
UPD:05:30
A- A A+

Βαθμιαία εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και βελτίωση του καιρού στα ανατολικά προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με σταδιακή μεταβολή του καιρού τη νύχτα από τα δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ στις δυτικές περιοχές θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από μείον 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αρχικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αργά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι και στα ορεινά πρόσκαιρων χιονοπτώσεων. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στη Βόρεια Κρήτη και θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Αργά το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Ασθενείς. Το πρωΐ βόρειοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στα δυτικά και από αργά το βράδυ και στο Ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Ανεμοι: Στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ με εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί, στα δυτικά 6 με 8 και στα ανατολικά αρχικά 5 με 6 και γρήγορα 7 με 8 Μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή