Πολιτική
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009 05:04

Πρόγνωση καιρού

Βαθμιαία εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και βελτίωση του καιρού στα ανατολικά προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με σταδιακή μεταβολή του καιρού τη νύχτα από τα δυτικά.

Βαθμιαία εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και βελτίωση του καιρού στα ανατολικά προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με σταδιακή μεταβολή του καιρού τη νύχτα από τα δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ στις δυτικές περιοχές θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από μείον 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αρχικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αργά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι και στα ορεινά πρόσκαιρων χιονοπτώσεων. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στη Βόρεια Κρήτη και θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Αργά το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Ασθενείς. Το πρωΐ βόρειοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στα δυτικά και από αργά το βράδυ και στο Ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Ανεμοι: Στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ με εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί, στα δυτικά 6 με 8 και στα ανατολικά αρχικά 5 με 6 και γρήγορα 7 με 8 Μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)