Πυρά Νταβούτογλου κατά της Γαλλίας για τα ενταξιακά

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 15:07
UPD:19:29

«Ουδείς μπορεί να μας επιβάλει μια επιλογή όπως η προνομιακή σύμπραξη, "εν περιμένουμε καμιά χάρη, καμιά προνομιακή μεταχείριση, μόνο να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις», σημειώνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

A- A A+

Ουδείς μπορεί να επιβάλει στην ¶γκυρα μια απλή σύμπραξη –κάτι που προτείνει το Παρίσι- αντί της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Ουδείς μπορεί να μας επιβάλει μια επιλογή όπως η προνομιακή σύμπραξη, "εν περιμένουμε καμιά χάρη, καμιά προνομιακή μεταχείριση, μόνο να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις», σημειώνει ο Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Λε Μοντ".

«Ο σεβασμός των δεσμεύσεων είναι μια αξία της ΕΕ (...). Χάρη στην αρχή αυτή η ΕΕ έγινε πόλος έλξης. Αν την χάσει, χάνει όλη τη νομιμοποίησή της και αυτό θα εξασθενήσει την ΕΕ περισσότερο απ' ό,τι την Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μια αληθινή συνεργασία θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα δυναμική στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Αφρική, στον Καύκασο ή στη Μέση Ανατολή (...)», είπε.

« Γι' αυτό όλη η έλλειψη κατανόησης, τα σφάλματα αντίληψης που μερικές φορές γίνονται στη Γαλλία, δεν έχουν καμιά βάση, ούτε ιστορική ούτε πολιτική», συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή