Παρουσία του Κ. Παπούλια η τελετή έναρξης του Μαραθωνίου

Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2009 16:27
A- A A+

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η τελετή έναρξης του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών και η αφή της Φλόγας, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια και μετά από απόφαση του ΣΕΓΑΣ, γίνεται εντός του αρχαιολογικού χώρου του Τύμβου.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν και η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Αντζελα Γκερέκου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ο δήμαρχος του Μαραθώνα, Σπύρος Ζαγάρης, βουλευτές, εκπρόσωποι της AIMS και των Special Olympic Hellas και παλιοί πρωταθλητές.

«Είναι μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη ημέρα, όχι μόνο για την Αθήνα, αλλά για όλη την Ελλάδα», τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας της η κ. Γκερέκου, υπογραμμίζοντας: «Ο Μαραθώνιος είναι ένα μείζον αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός, που προβάλλει σε όλο τον κόσμο την Ελλάδα. Ο επιβλητικός χώρος του Τύμβου υπενθυμίζει σε όλους τους συμβολισμούς και τις αξίες που παρήγαγε η χώρα μας».

Μετά την τελετή αφής της φλόγας ξεκίνησε συμβολική λαμπαδηδρομία, η οποία κατέληξε στο σημείο της εκκίνησης του αγώνα. Εκεί με μία λιτή τελετή άναψε ο βωμός στην ιστορική αφετηρία του Μαραθωνίου, εκεί απ΄όπου θα ξεκινήσουν οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στο 27ο Διεθνή Μαραθώνιο Αθηνών.

Μετά την αφή της φλόγας οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν από το χώρο του Τύμβου στην πόλη του Μαραθώνα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Α Διδακτηρίου, εκεί όπου θα στεγάζεται το Αθλητικό Μουσείο Μαραθωνίου δρόμου. Στον προαύλιο χώρο του κτηρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας εγκαινίασε το Μουσείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις