F1: «¶ξιος πρωταθλητής o Μπάτον»

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2009 18:04
A- A A+

Ο Τζένσον Μπάτον είναι άξιος παγκόσμιος πρωταθλητής για φέτος σύμφωνα με αρκετούς αντιπάλους του, από τους οποίους ο Βρετανός είδε την αναγνώριση προς το πρόσωπό του για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Φερνάντο Αλόνσο, Αντριάν Σούτιλ, Γιάρνο Τρούλι, Κίμι Ραϊκόνεν και Σεμπαστιάν Φέτελ αναγνώρισαν τη φετινή επιτυχία του οδηγού της Brawn GP.

Έξι νίκες στα πρώτα εφτά Γκραν Πρι της σεζόν, που τελείωσε πριν από μια εβδομάδα, ήταν αρκετές για τον Τζένσον Μπάτον, ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα δίχως να... φορτσάρει ιδιαίτερα στους υπόλοιπους αγώνες και κατακτώντας τους βαθμούς που έπρεπε για να πάρει τον τίτλο.

Παρά ταύτα, ο Βρετανός γνώρισε την αναγνώριση από τους αντιπάλους του, κάποιοι από τους οποίους πιστεύουν ότι είναι άξιος παγκόσμιος πρωταθλητής. Πρώτος από αυτούς είναι ο Φερνάντο Αλόνσο, που θεωρεί ήταν ο καλύτερος οδηγός του γκριντ από την αρχή μέχρι το τέλος.

«Είναι καλός πρωταθλητής για τη Formula1 και το αξίζει. Αν κοιτάξετε τη γενική εικόνα του πρωταθλήματος, από τον πρώτο αγώνα μέχρι τον τελευταίο, θα δείτε ότι ήταν ο καλύτερος από εμάς, οπότε το αξίζει», είπε ο Ισπανός. Ο Αντριάν Σούτιλ τόνισε ότι οι βαθμοί που έπαιρνε αρκούσαν για να πάει στα χέρια του ο τίτλος.

«Νομίζω ότι πάντα έκανε το περισσότερο των πιθανοτήτων του και έπαιρνε πόντους, κάποιες φορές λιγότερους, κάποιες φορές περισσότερους, αλλά σίγουρα ήταν αρκετοί για να πάρει το πρωτάθλημα», ανέφερε ο Γερμανός, ενώ στο ίδιο... μήκος κύματος ήταν και τα λόγια του Γιάρνο Τρούλι.

«Είναι φανερό ότι είχε κάποια σκαμπανεβάσματα αλλά κατάφερε να διαχειριστεί την κατάσταση. Όταν είχε το καλύτερο μονοθέσιο το αποδείκνυε, κερδίζοντας τον αγώνα και όταν δεν το είχε απλά οδηγούσε καλά, πάντα κρατούσε το μυαλό κεφάλι του ήρεμο».

Από τη μεριά του ο Κίμι Ραϊκόνεν είπε πως «όποιος παίρνει τους περισσότερους βαθμούς το αξίζει, οπότε είναι ο σωστός άνθρωπος», με τον Σεμπαστιάν Φέτελ, που ήταν ο έτερος μεγάλος διεκδικητής του φετινού τίτλου να λέει ότι «όλη τη σεζόν έκαναν καλύτερη δουλειά», αναφερόμενος στην Brawn GP και όχι μόνο στον Μπάτον.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις