Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 05:01
UPD:05:25
A- A A+

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το Βόρειο Αιγαίο και από το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με νοτίους ανέμους κατά τόπους 8 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο: Νεφώσεις με βροχές και αργότερα καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ, που αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στη Θράκη, τις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 Μποφόρ, οι οποίοι το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έντασης 3 με 5 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή