Πολιτική
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 05:01

Πρόγνωση καιρού

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το Βόρειο Αιγαίο και από το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με νοτίους ανέμους κατά τόπους 8 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το Βόρειο Αιγαίο και από το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με νοτίους ανέμους κατά τόπους 8 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο: Νεφώσεις με βροχές και αργότερα καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ, που αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στη Θράκη, τις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 Μποφόρ, οι οποίοι το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έντασης 3 με 5 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)