Στους δρόμους οι συμβασιούχοι του Δημοσίου

Εν αναμονή ανακοινώσεων για τις προσλήψεις
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 13:20
UPD:14:14

Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 10.00 έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Αρεως, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών και κατέληξαν στη Βουλή.

A- A A+

Το κέντρο της Αθήνας κατέκλυσαν νωρίτερα χιλιάδες συμβασιούχοι του Δημοσίου, αναμένοντας τις τελικές ανακοινώσεις σχετικά με το σχ/ν για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στις προσλήψεις, το οποίο παρουσιάζεται αυτήν την ώρα στο υπουργικό συμβούλιο.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 10.00 έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Αρεως, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών και κατέληξαν στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι στόχος της κυβέρνησης -και απόλυτη βούληση του κ. Παπανδρέου- είναι να αποκατασταθεί η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της κρατικής μηχανής και του δημόσιου τομέα.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν δεσμευθεί ότι οι προσλήψεις στο Δημόσιο θα γίνονται εφεξής αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ, χωρίς την ανάμιξη παραγόντων και μηχανισμών που συντηρούν την πελατειακή λογική και τις μικροκομματικές νοοτροπίες στο Κράτος.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές, οι οποίες θα διέπουν το νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για μια εβδομάδα.

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί η εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη στήριξή του ΣΥΡΙΖΑ στους συμβασιούχους εξέφρασε αντιπροσωπεία βουλευτών την παράταξης που συμμετείχε στην κινητοποίηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται να καταργηθούν η εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων», δήλωσε ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης και πρόσθεσε: «Διαφωνούμε με την κυβέρνηση που τους απολύει για δημοσιονομικούς λόγους και παίρνει στη θέση τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και μάλιστα για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, διαιωνίζοντας, με άλλο τρόπο, αυτή την ομηρία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή