Γ. Ραγκούσης: Πρώτο βήμα για αξιοκρατία στις προσλήψεις στο Δημόσιο

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 17:51
UPD:18:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Ως «πρώτο βήμα για την εκ νέου θεμελίωση της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο», χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης το νέο σχέδιο νόμου http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1740142 .

«Χρωστάμε στους Έλληνες και ειδικά στις νέες γενιές ένα δίκαιο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο», τόνισε και κάλεσε όλα τα κόμματα «να συμβάλουν με γόνιμες προτάσεις στην τελική μορφή του νομοσχεδίου».

Επεσήμανε δε ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου «πιστεύει ακράδαντα στη διαβούλευση, στην κοινωνία και στη βουλή».

«Δεν θα αφήσουμε καμία δικαιολογία για να καταψηφίσει κάποιος το νομοσχέδιο εκτός αν δεν πιστεύσει στην αξιοκρατία, τον τερματισμό του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, με το νομοσχέδιο καταργούνται τρεις βασικές αδικίες: αυτές μεταξύ εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, μεταξύ των ανέργων και των εργαζομένων και ανάμεσα στους υποψήφιους που έχουν εμπειρία και σε αυτούς που έχουν πτυχία, καθώς, όπως είπε, ένας με ντοκτορά είχε τα μισά μόρια από έναν με πέντε χρόνια εμπειρία στο Δημόσιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή