Σε διαβούλευση οι αλλαγές στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 14:50
UPD:16:25

Όπως είπε η υπουργός, οι μόνιμοι διορισμοί, όπως και εκείνοι των αναπληρωτών, θα γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ. Δεν θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι σε υπηρεσίες, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στα σχολεία και μάλιστα να παίρνουν και τα σχετικά μόρια των σχολείων, όπου υποτίθεται ότι διδάσκουν, παρατήρησε.

A- A A+

Τη ριζική αλλαγή του συστήματος προσλήψεων των εκπαιδευτικών ανακοίνωσε σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ¶ννα Διαμαντοπούλου.

Όπως είπε η υπουργός, οι μόνιμοι διορισμοί, όπως και εκείνοι των αναπληρωτών, θα γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ. Δεν θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι σε υπηρεσίες, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στα σχολεία και μάλιστα να παίρνουν και τα σχετικά μόρια των σχολείων, όπου υποτίθεται ότι διδάσκουν, παρατήρησε. Επιπλέον, ουδεμία απόσπαση θα γίνεται αν πρώτα δεν βρεθεί ο αντικαταστάτης.

Α. Διαμαντοπούλου: Προσλήψεις εκπαιδευτικών μόνο μέσω ΑΣΕΠ

Α. Διαμαντοπούλου: Προσλήψεις εκπαιδευτικών μόνο μέσω ΑΣΕΠ

«Επανεξετάζεται συνολικά το σύστημα μοριοδότησης και κινήτρων, έτσι ώστε, όταν μετακινείται ο εκπαιδευτικός δεν θα τον ακολουθούν τα μόρια. Κύριο κριτήριο μεταθέσεων θα είναι οι ανάγκες των σχολείων. Είναι ανάγκη να αλλάξει το όλο σύστημα και να πάμε σε ένα άλλο, με διαφάνεια και αξιοκρατία», υπογράμμισε η κ. Διαμαντοπούλου και αναγνώρισε ότι «υφίστανται αδικίες εις βάρος των εκπαιδευτικών, που δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη, καθώς πρυτανεύουν τα "κονέ" και τα βύσματα».

Όπως έγινε γνωστό, την επόμενη εβδομάδα το νέο πλάνο θα δοθεί για διαβούλευση μέσω διαδικτύου στο πλαίσιο των προτάσεων του υπουργείου, ούτως ώστε να γίνει το νομοθέτημα, να ψηφιστεί από τη Βουλή και να τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο.

Συγγνώμη για τα κενά

Εξάλλου, η υπουργός Παιδείας ζήτησε συγγνώμη από γονείς και μαθητές για τα κενά που υπάρχουν ακόμα στα σχολεία, ο αριθμός των οποίων, όπως επσήμανε, είναι μονοψήφιος και «οπωσδήποτε αντιμετωπίσιμος».

«Όχι πανικός για τη γρίπη»

Αναφερόμενη τέλος στο θέμα της γρίπης, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει πανικός και εξήγησε πως τα σχολεία που κλείνουν, λειτουργούν ως ανάχωμα για τη μη μετάδοση της γρίπης. Παράλληλα, κάλεσε όλους να εμβολιασθούν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή