ΝΔ: Νέες αιχμές Ντ. Μπακογιάννη

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 20:34
A- A A+

«Δεν γίνεται να χτίσουμε νέα οικοδομήματα με παλιά, με φθαρμένα, υλικά», τόνισε από τα Χανιά η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας: «εμένα κατηγορούν για μηχανισμούς, αλλά άλλοι αξιοποιούν τα golden boys που χαντάκωσαν την παράταξη και απομάκρυναν την κυβέρνηση από τη βάση μας».

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν, όπως είπε, ότι πολώνει το κλίμα και δήθεν «πετάει καρφιά», η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε ότι δεν κάνει προσωπικές επιθέσεις και ότι η αναμέτρηση είναι αμιγώς πολιτική και ως τέτοια την αντιμετωπίζει.

«Η βάση της ΝΔ θα πρέπει να ξέρει ποιος εγγυάται την προοπτική του κόμματος και ποιος την περιχαράκωση του. Και η πορεία του καθενός από εμάς είναι προάγγελος για το μέλλον», ανέφερε.

«Επίθεση είναι όταν λέω ότι ήμουν πάντα στη Νέα Δημοκρατία; Ότι δεν έλειψα από καμιά της μάχη, από καμιά εκλογή. Επίθεση είναι όταν λέω ότι δεν υπέστειλα ποτέ τη σημαία της παράταξης; Ότι την κρατούσα και την κρατώ πάντα περήφανα ψηλά. Επίθεση είναι όταν λέω ότι δεν κατέθεσα ποτέ την κομματική μου ταυτότητα;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Για μένα δεν είναι. Γιατί για μένα η ιδιότητα του Νεοδημοκράτη, είναι τίτλος τιμής».

Μεταξύ άλλων, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. «Σε λίγες ημέρες θα αποφασίσουμε αν θέλουμε την Νέα Δημοκρατία του χθες ή του αύριο», επεσήμανε και πρόσθεσε πως «ένας νέος αρχηγός με παλιά νοοτροπία δεν θα μας πάει πουθενά».

Σημείωσε ακόμη πως η εκλογή της 29ης Νοεμβρίου «θα καθορίσει αν θα είμαστε μια παράταξη εσωστρεφής, ικανοποιημένη με τον εαυτό της ή μια παράταξη εξωστρεφής που θα δώσει νόημα ζωής, αποστολή και προορισμό στους οπαδούς και τα μέλη της, αλλά και προοπτική εξουσίας στη Νέα Δημοκρατία».

Υποστήριξε επίσης πως «στο συνέδριο τέθηκε ένα ψευτοδίλημμα: να στραφούμε προς τους οπαδούς μας και να τους φέρουμε πίσω ή να ανοιχτούμε και πέρα από τον σκληρό μας πυρήνα, στην κοινωνία, για να ξαναφέρουμε στην εξουσία τη Νέα Δημοκρατία;».

«Εγώ λέω όχι στα ψευτοδιλήμματα», τόνισε, προσθέτοντας πως η λύση για να γίνει κυβέρνηση ξανά η Νέα Δημοκρατία να διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς τα δεξιά.

Αναφερόμενη στην πρότασή της η υποψήφια για την ηγεσία της ΝΔ εξήγησε πως βασική πολιτική κατεύθυνση είναι η γενναία αυτοκριτική.

«Να τα πούμε όλα χωρίς φόβο και πάθος. Συνέδριο, ανάλυση των αιτιών της ήττας για να μην επαναληφθούν. Ποτέ ξανά. Να πούμε τι έφταιξε. Τα ηθικά ατοπήματα στελεχών μας που μας πλήγωσαν όλους. Οι αλαζονικές συμπεριφορές. Η καμαρίλα. Τα σκάνδαλα. Τα αργά αντανακλαστικά», υπογράμμισε.

Τόνισε την ανάγκη να ανακτήσει η ΝΔ «το ηθικό πλεονέκτημα με επιθετικές πρωτοβουλίες. Όχι μόνο στα λόγια αλλά στα έργα» και ζήτησε να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, καθώς, όπως ανέφερε, «οι πολιτικοί οφείλουν να είναι και νόμιμοι και ηθικοί. Και πρέπει να κρίνονται όπως κάθε πολίτης».

Αναφέρθηκε ακόμη στο πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο αρχών για μια δυνατή ΝΔ, μια δυνατή Ελλάδα, το οποίο δημοσιοποίησε εχθές και κάλεσε όλους να καταθέσουν τις δικές τους θέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή