Σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009 18:12
UPD:19:02

A- A A+

Σε εξέλιξη είναι η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η κεφαλή της έφτασε αργά το απόγευμα στην αμερικανική πρεσβεία, όπου φοιτητές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Μετά το Σύνδεσμο Εξορισθέντων-Φυλακισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, ακολούθησαν φοιτητικοί σύλλογοι, μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές. Γύρω στις 6:30 έφθαναν έξω από το χώρο της πρεσβείας σύλλογοι νεολαίας, παρατάξεις, σωματεία και συνδικάτα.

Το κέντρο της Αθήνας εξακολουθεί να είναι απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα.

To απόγευμα, σημειώθηκαν κάποια επεισόδια μικρής έκτασης στο ύψος του Χίλτον, όταν ομάδα νεαρών από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών πέταξε αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ένα δακρυγόνο και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε μία σύλληψη και 12 προσαγωγές.

Συγκεκριμένα, στις 4.30 συνελήφθη στην Ακαδημίας ένας νεαρός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν μία βόμβα μολότοφ, μία κροτίδα, μάσκα και σπίρτα.

Οι προσαγωγές έγιναν σε διάφορα σημεία της Αθήνας είτε για επιθετική συμπεριφορά εναντίον αστυνομικών είτε γιατί ορισμένοι είχαν στην κατοχή τους αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή