Επεισόδια το απόγευμα στη Λ. Αλεξάνδρας

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009 19:08
UPD:19:38
A- A A+

Ένταση και επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και νεαρών σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και τον Αρειο Πάγιο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στη Βασιλίσσης Σοφίας και Αλεξάνδρας αλλά οι εντολές ήταν να μην υπάρξει απάντηση.

Κατά την αποχώρηση του μπλοκ των αντιεξουσιαστών όμως, καθώς περνούσαν μπροστά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής άνδρες των ΜΑΤ συνέλαβαν έναν, που σύμφωνα με την Αστυνομία πετούσε πέτρες νωρίτερα και έριξαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν τους υπόλοιπους.

Δημιουργήθηκε ένταση κατά την οποία οι νεαροί κατάφεραν να απελευθερώσουν το συλληφθέντα και απομακρύνθηκαν τρέχοντας προς την οδό Πατησίων.

Στο ύψος του Αρείου Πάγου επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς της ομάδας Δέλτα αλλά οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και τους καταδίωξαν.

Στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Μουστοξύδη οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων ενώ χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες που έφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός από πέτρα μπροστά στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Αυτή την ώρα, αστυνομικοί των ΜΑΤ έχουν εγκλωβίσει περίπου 100 άτομα στο άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίο του ¶ρεως τους οποίους υποβάλλουν σε έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή