Κ. Παπούλιας: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός εισροής κεφαλαίων

Ομιλία σε επιχειρηματικό φόρουμ στη Σλοβενία
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 17:44

Σε φόρουμ Ελλήνων και Σλοβένων επιχειρηματιών μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στη Λουμπλιάνα.

A- A A+

Σε φόρουμ Ελλήνων και Σλοβένων επιχειρηματιών μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στη Λουμπλιάνα.

Αναφέρθηκε στις προοπτικές επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Σλοβενίας και τις χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικές και ελπιδοφόρες.

«Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια ενώ η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, η βελτίωση των υποδομών, η σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων και ο νέος αναπτυξιακός νόμος μέσω του οποίου προσφέρονται σημαντικά κίνητρα για τις νέες επενδύσεις, διαμορφώνουν έναν ελκυστικό προορισμό εισροής ξένων κεφαλαίων»,τόνισε ο κ. Παπούλας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του μίλησε για την φιλελευθεροποίηση της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα, που, σε συνδυασμό με την καθιέρωση της χώρας ως ενεργειακού κόμβου, ευνοούν την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται επίσης για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών της σχέσεων με τη Σλοβενία στον τομέα του τουρισμού καθώς, όπως είπε, στη χώρα μας έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερα σύγχρονες υποδομές κλασικού αλλά και εναλλακτικού τουρισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά στο πλαίσιο του φόρουμ, το ύψος των ελληνικών εξαγωγών προς την Σλοβενία το 2008 ανήλθε στα 245 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εισαγωγές της από την χώρα αυτή έφτασαν στα 85,4 εκατ ευρω.

Η Σλοβενία εισάγει από την Ελλάδα κυρίως λάδια κινητήρων, πορτοκάλια, ροδάκινα, οξείδια αργίλου, ψάρια, ράβδους σιδήρου, σωλήνες κ.α, ενώ πέρυσι επισκέφθηκαν την χώρα μας 60.000 Σλοβένοι τουρίστες.

Η Ελλάδα εισάγει από την Σλοβενία επιβατικά αυτοκίνητα, χαρτί εφημερίδων, ψυγεία, κουζίνες, οργανικές ουσίες, κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή