ΕΕ - Φαβορί ο Βέλγος πρωθυπουργός Ρομπουί και η Βρετανίδα Αστον

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 20:44
UPD:20:52

A- A A+

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Βαν Ρομπουί και η Βρετανίδα επίτροπος για το εμπόριο Κάθριν ¶στον είναι, όπως όλα δείχνουν, τα φαβορί για τις θέσεις του προέδρου και της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες, η πλειοψηφία των ηγετών της ΕΕ συμφώνησε στο διορισμό τους στις υψηλόβαθμες θέσεις της Ενωσης.

«Οι μεγαλύτερες κεντροδεξιές κυβερνήσεις και οι σοσιαλιστές ηγέτες έχουν φτάσει σε συμφωνία» ανέφερε στο Reuters διπλωμάτης προσκείμενος στις διαπραγματεύσεις. Αρκετοί άλλοι διπλωμάτες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, επιβεβαίωσαν τη συμφωνία, η οποία όμως πρέπει να οριστικοποιηθεί.

Οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας ενισχύθηκαν αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπράουν αποφάσισε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για ανάληψη της προεδρίας από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και στήριξε την ¶στον για τη θέση του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής των «27».

Επίσης, Ευρωπαίοι διπλωμάτες επιβεβαίωσαν πως η σουηδική προεδρία πρότεινε τον Ρομπουί και την ¶στον για τις δύο θέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή