Γ. Ραγκούσης: Δεν πετάμε κανέναν στο δρόμο

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 12:01
UPD:12:22
A- A A+

«Δεν έχουμε πρόθεση να συνεχίσουμε το καθεστώς που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης με αφορμή επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τους συμβασιούχους του Δημοσίου.

«Το άρθρο 103 του Συντάγματος ρητώς αναφέρει ότι απαγορεύεται η μετατροπή κάθε σύμβασης έργου σε σύμβαση αορίστου χρόνου», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης και τόνισε ότι δεν αποτελεί λύση το να αγνοεί κανείς το Σύνταγμα και να μιλάει για μονιμοποίηση.

«Όποιος το κάνει αυτό κοροϊδεύει τους εργαζόμενους», δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Δεν πετάμε κανέναν στο δρόμο, ούτε απολύουμε κανέναν, καμία σύμβαση δεν διακόπτεται όλες θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά τους».

Απαντώντας, ο ερωτών βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης έκανε λόγο για κατάσταση τραγωδίας και απαράδεκτη πολιτική και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πετάει τους συμβασιούχους έξω «σαν στυμμένες λεμονόκουπες».

Κατά τη δευτερολογία του ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «υπάρχει σιωπηλή πλειοψηφία που ζητάει ίδια δικαιώματα με κάθε έναν που διεκδικούσε προνομιακή πρόσβαση στο Δημόσιο» και συμπλήρωσε ότι οι συμβάσεις θα ανανεωθούν με αξιοκρατικές διαδικασίες, διαφάνεια και αντικειμενικότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή