Εκλογές με αφορμή την εκλογή προέδρου προτείνει ο ΛΑΟΣ

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:35
UPD:17:45
A- A A+

Ναι στην εκλογή του Κάρολου Παπούλια στην προεδρία της Δημοκρατίας λέει ο ΛΑΟΣ, μετά όμως από τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών, καλώντας τη ΝΔ να αξιοποιήσει την ευκαιρία.

«Λέω ναι στον Κάρολο Παπούλια μετά όμως τις εκλογές. Το αν θα πιάσει την ευκαιρία η ΝΔ, αυτό αφορά εκείνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την έκτακτη ενίσχυση στη Βουλή.

Γ. Καρατζαφέρης: Τον Μάρτιο μπορεί να έχουμε εκλογές

Γ. Καρατζαφέρης: Τον Μάρτιο μπορεί να έχουμε εκλογές

Με παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής επεσήμανε προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ «ότι συνεχίζεται το σίριαλ της πολυκατοικίας με αναταραχή όμως και με κάποιους να αναζητούν νέους ρόλους και να κρατούν το καρότο του Μαρτίου». Σημείωσε δε ότι «η ΝΔ, ως γνωστόν έχει ήδη δεσμευθεί για τον Κάρολο Παπούλια, όπως και το ΠΑΣΟΚ».

Χρ. Παπουτσής: To σίριαλ «Η Πολυκατοικία» συνεχίζεται και εντός Βουλής

Χρ. Παπουτσής: To σίριαλ «Η Πολυκατοικία» συνεχίζεται και εντός Βουλής

Περίμενα περισσότερο προβληματισμό από τη ΝΔ και όχι τόσο πανικό από το ΠΑΣΟΚ, ανταπάντησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Εγώ απλώς παίρνω το περίστροφο, που κράδαινε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν τις εκλογές. Δεν λέω κάτι το διαφορετικό. Δεν κερδίσατε εσείς τις εκλογές. Τις έχασε ο Καραμανλής που τώρα έχει φύγει και κάποια πράγματα έχουν αλλάξει», πρόσθεσε.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης επισημαίνοντας ότι ο σημερινός πρωθυπουργός ζητούσε εκλογές «για να σταματήσει ο κατήφορος. Τώρα που γίνεται αγώνας ανάταξης και υπάρχουν τόσα ανοικτά μέτωπα πώς ζητούνται και πάλι εκλογές;».

«Να συζητάμε ξανά για εκλογές, ούτε 55 μέρες μετά τις εκλογές, και μάλιστα με ένα τέτοιο αποτέλεσμα, είναι τουλάχιστον ανεύθυνο», δήλωσε σχετικά με την πρόταση του Γ. Καρατζαφέρη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

«Η ΝΔ έχει σαφέστατη και ξεκάθαρη θέση. Δεν παίζουμε με τους θεσμούς», δήλωσε με παρέμβασή του στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει νωπή εντολή και δεν διαπιστώνουμε ακόμη μεταστροφή του λαϊκού αισθήματος. Θα άγγιζε τα όρια πραξικοπήματος, αν η ΝΔ προσέφευγε στην κάλπη με αυτό το πρόσχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη, προς τον κ. Τζίμα αν απηχεί η θέση του τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, κάτι που θα σήμαινε, όπως είπε, ότι «για πολλοστή φορά ο Σαμαράς γίνεται αρωγός του ΠΑΣΟΚ, μη επιθυμώντας επάνοδο της ΝΔ στην εξουσία», ο κ. Τζίμας τόνισε ότι τις θέσεις του αρχηγού εκφράζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ιδιότητα που δεν έχει ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι «με το πάγωμα και τη μείωση μισθών πήγε στις εκλογές και ο Καραμανλής και τις έχασε. Μη ζητάτε λοιπόν εκλογές, γιατί θα πάθετε χειρότερα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή