Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν θα ανεχθούμε επανάληψη σκηνικού τρόμου

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 13:01
UPD:16:00

«Δεν είμαστε εδώ για να συμβιβαστούμε με τη βία και την ανομία, αλλά για να ενθαρρύνουμε τους αγώνες και το στοίχημα των παιδιών να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες απομονώνοντας τις περιφερειακές ομάδες που θέλουν να δημιουργήσουν άβατα και γκέτο», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

A- A A+

«Δεν θα ανεχθούμε επανάληψη σκηνικού τρόμου στις πόλεις. Δεν θα παραδώσουμε την Αθήνα σε βανδαλισμούς. Δεν θα επιτρέψουμε εκμετάλλευση της μνήμης του αδικοχαμένου Αλέξη», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Δεν είμαστε εδώ για να συμβιβαστούμε με τη βία και την ανομία, αλλά για να ενθαρρύνουμε τους αγώνες και το στοίχημα των παιδιών να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες απομονώνοντας τις περιφερειακές ομάδες που θέλουν να δημιουργήσουν άβατα και γκέτο», πρόθεσε.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Aποτρόπαιο γεγονός που στοιχειώνει για χρόνια τη Δημοκρατία

Μ. Χρυσοχοΐδης: Aποτρόπαιο γεγονός που στοιχειώνει για χρόνια τη Δημοκρατία

Προανήγγειλε δε ενιαίο κοινωνικό μέτωπο ενάντια στη βία με σκοπό, όπως ανέφερε, να τιμηθεί η μνήμη του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και να αποκλειστεί η άσκηση βίας από περιθωριακές ομάδες, που έχουν έρθει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και ετοιμάζονται να προβούν σε βανδαλισμούς με άλλοθι τη μνήμη του 16χρονου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης γνωστοποίησε ότι επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και ενημέρωσε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής και της Ευρωβουλής, ζητώντας τη συμπαράταξη στο ενιαίο κοινωνικό μέτωπο.

Αναφερόμενος στις περιθωριακές, όπως τις χαρακτήρισε, ομάδες ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι «κάποιοι επένδυσαν στη διάλυση του κράτους εκείνη την περίοδο. Κάποιοι μέσα από τις διαμαρτυρίες των πολιτών βρήκαν ευκαιρία και ιδεολογικό άλλοθι να επενδύσουν στην υποκουλτούρα της βίας και του βανδαλισμού και λεηλάτησαν την Αθήνα και άλλες πόλεις».

Ανέφερε ακόμη ότι «δίκαια βγήκαν οι νέοι στους δρόμους για να εκφράσουν το θυμό και την οργή τους», υπογραμμίζοντας ότι «παράλληλα με αυτό, διαδήλωσαν τότε ενάντια σε όσα έχουν κάνει την Ελλάδα ουραγό της Ευρώπης, δηλαδή διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα της διαφθοράς, για τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα, για την κατάσταση της Παιδείας, κλπ».

Τόνισε, ωστόσο, ότι «η διαφορά με το σήμερα είναι ότι υπάρχει ελπίδα για μια νέα αρχή, καθώς οι ηγεσίες που οδήγησαν σε εκείνη την κατάσταση έχουν αποχωρήσει».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για ένα «περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας», το οποίο, όπως επεσήμανε, σημάδεψε τη συλλογική μας μνήμη και πλήγωσε την οικογένεια και τους φίλους του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τη νέα γενιά που ασφυκτιά, αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο κράτος να εγγυάται τα δικαιώματά τους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή