Διευκρινίσεις επί του σ/ν για τις προσλήψεις στο Δημόσιο έλαβε η ΚΕΔΚΕ

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 17:07
A- A A+

Το υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου για τις προσλήψεις στον Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση.

«Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο ορισμένα πράγματα διευκρινίστηκαν και έγιναν αποδεκτά, ορισμένα έμειναν προς διευκρίνιση και πριν περάσει από την Επιτροπή θα μας έχουν δοθεί απαντήσεις ελπίζω προς την θετική κατεύθυνση και σε ένα δύο σημεία δεν έχουν συμπέσει οι απόψεις μας», δήλωσε μετά από τη συνάντηση ο κ. Κακλαμάνης.

Την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ θα συνεδριάσει για να κάνει μια συνολική τοποθέτηση, τελική επί του Σχεδίου Νόμου.

«Ως προς τους συμβασιούχους διευκρινίστηκε ότι οι εγκρίσεις πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, είτε αφορούν συμβάσεις έργου, είτε ορισμένου χρόνου, είτε μόνιμες, θα προχωρήσουν κανονικά, δηλαδή με το υφιστάμενο σήμερα καθεστώς», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι εφόσον υπάρχουν οργανικές θέσεις κενές πλην των εξαιρουμένων από το παρόν νομοσχέδιο π.χ. διοικητικές, αυτές θα μπορούν να καλυφθούν μέχρι τέλους του 2011 και με συμβάσεις μίσθωσης έργου μετά από έλεγχο του ΑΣΕΠ και διαδικασίες αντικειμενικής επιλογής που θα εφαρμόζονται από τον κάθε ΟΤΑ, συμπλήρωσε.

«Η μοριοδότηση σε ό,τι αφορά την εντοπιότητα, διευκρινίστηκε ότι εξακολουθεί να ισχύει», είπε ο κ. Κακλαμάνης και τόνισε: Από την πλευρά μας ζητήσαμε να υπάρχει επιπλέον μοριοδότηση για εμπειρία στον οικείο ΟΤΑ που υπάρχει προϋπηρεσία.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι η διάταξη που αφορά το προσωπικό των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών δεν σημαίνει εξομοίωση ωραρίου με το εκπαιδευτικό προσωπικό των εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα ακολουθούν το ωράριο και την εργασιακή σχέση του οικείου φορέα (παιδικοί ή Βρεφονηπιακοί Σταθμοί).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή