Προσαγωγές, συλλήψεις και διώξεις για τα επεισόδια

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 20:16
UPD:21:22
A- A A+

Σε 65 προσαγωγές και 21 συλλήψεις -15 Έλληνες και έξι αλλοδαποί- για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στην Αθήνα προχώρησε η Αστυνομία. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 13 ανήλικοι.

Αργά το απόγευμα, εκτονώθηκε η ένταση που επικράτησε για αρκετή ώρα έξω από το Πολυτεχνείο στην οδό Πατησίων, καθώς τα περίπου 600 άτομα που είχαν εισβάλει στο ίδρυμα αποχώρησαν.

Το μεσημέρι, επεισόδια σημειώθηκαν στα Προπύλαια και κατά τη διάρκεά τους τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα μία γυναίκα, εργαζόμενη σε κατάστημα στην Πανεπιστημίου 23 και ένας άνδρας στην πλατεία Κλαυθμώνος επίσης από πέτρα ελαφρά στον αστράγαλο.

Επίσης, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές κυρίως σε τζαμαρίες έξι τραπεζών, σε δύο καταστήματα στις οδούς Πανεπιστημίου και Οθωνος, στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, σε μια στάση λεωφορείων και σε τέσσερις φωτεινούς σηματοδότες.

Εν τω μεταξύ, στο εισαγγελέα οδηγήθηκαν 21 νεαροί που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν τέσσερις ανήλικοι, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε εισαγγελέα ανηλίκων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από τους υπόλοιπους, δέκα παραπέμφθηκαν ενώπιον του ανακριτή, καθώς σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ειρήνης, από δράστη που τελούσε βιαιοπραγίες με καλυμμένο το πρόσωπο, καθώς και για τα πλημμελήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι υπόλοιποι εφτά διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορές και άλλα και έλαβαν ρητή δικάσιμο για να δικαστούν. Ένας από αυτούς κρατείται καθώς ήταν σεσημασμένος και είχε σε βάρος του άλλες καταδίκες.

Θεσσαλονίκη: Συνολικά 24 συλλήψεις - Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Σε τρεις νέες συλλήψεις προχώρησε σήμερα η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, με το συνολικό αριθμό των συλληφθέντων που κατηγορούνται για τα επεισόδια που έγιναν από τα ξημερώματα της Κυριακής σε διάφορες περιοχές της πόλης να ανέρχεται σε 24.

Ήδη, 21 εκ των συλληφθέντων - ανάμεσά τους κι εννέα ανήλικοι- οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους απήγγειλε τις προβλεπόμενες κατηγορίες.

Ανάλογα με την περίπτωση παραπέμφθηκαν είτε να απολογηθούν σε ανακριτή είτε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τρεις εκ των ενηλίκων που απολογήθηκαν σε ανακριτή για τις πράξεις της κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών. Κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν κάθε κατηγορία.

Τις επόμενες μέρες θα απολογηθούν άλλοι πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και οζήτησαν σήμερα προθεσμία.

Σε ό,τι αφορά τους εννέα ανήλικους, παραπέμφθηκαν στο σύνολό τους σε ανακριτή και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι, οι τέσσερις εξ αυτών με περιοριστικούς όρους και οι υπόλοιποι χωρίς κανέναν όρο.

Παράλληλα, για τους γονείς έξι εκ των ανηλίκων, που συνελήφθησαν να πετάνε βόμβα μολότοφ και πέτρες εναντίον περιπολικού της αστυνομίας στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε Αυτόφωρο για πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Μεταξύ αυτών είναι μία νεαρή γυναίκα, υπήκοος Ισπανίας, που κατηγορείται για κατοχή φωτοβολίδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή