Έκκληση Πρυτανικού Συμβουλίου για προστασία του Δημόσιου Πανεπιστημίου

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 20:23
A- A A+

Έκκληση για την προστασία του Δημόσιου Πανεπιστημίου από πράξεις και ενέργειες που αλλοιώνουν και υπονομεύουν τη φυσιογνωμία και την εύρυθμη λειτουργία του απηύθυνε προς τους αρμόδιους παράγοντες της Πολιτείας και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο σε σημερινή έκτακτη συνεδρία του αποφάσισε να εκφράσει την αποδοκιμασία και την αγανάκτησή του για τα απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν χθες στο κλειστό κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου μετά την εισβολή ομάδας εξωπανεπιστημιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του, εκφράζει τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή του προς τον Πρύτανη καθηγητή κ. Χ. Κίττα, ο οποίος προπηλακίσθηκε και τραυματίσθηκε από καταληψίες με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου βρίσκεται ακόμα, στον Προϊστάμενο Γραμματείας του Πανεπιστημίου κ. Π. Κοντό και τα άλλα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, που επίσης τραυματίσθηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους.

Επισημαίνει ακόμα τις καταστροφές που προκλήθηκαν κατά την εισβολή, κυρίως στον περιβάλλοντα χώρο του Πανεπιστημίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή