ΥΠΑΑΤ: Στο Πειθαρχικό υπάλληλος που καταδικάστηκε για χρηματισμό

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 16:07
A- A A+

Στο Πειθαρχικό παραπέμπεται με απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπάλληλος του υπουργείου η οποία καταδικάστηκε για υπόθεση χρηματισμού. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα παραπτώματα με τα οποία βαρύνεται, μπορούν να επισύρουν και την ποινή της οριστικής παύσης σε βάρος της υπαλλήλου.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από καταγγελία ιδιώτη, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω η κτηνίατρος Ανθή Χαρτερού του Σταύρου, υπαλλήλος Σταθμού Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου Πέπλου, η οποία και καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση.

Σε συνέχεια της απόφασης, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, παρέπεμψε την υπάλληλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου για να δικαστεί για τα ακόλουθα πειθαρχικά παραπτώματα:

1- Της αποδοχής χρηματικού ανταλλάγματος για το χειρισμό υπόθεσης κατά την άσκηση των καθηκόντων της, κατ’ εξακολούθηση

2- Της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους

3- Της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός και εκτός της Υπηρεσίας

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, τα ανωτέρω παραπτώματα μπορούν να επισύρουν την ποινή της οριστικής παύσης σε βάρος της υπαλλήλου.

Επιπλέον, σημειώνεται, με απόφαση της υπουργού επεβλήθη στην υπάλληλο το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων της, μέτρο ιδιαίτερα επιβαρυντικό που επιβάλλεται για πρώτη φορά σε υπάλληλο του Υπ.Α.Α.Τ και προβλέπεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα στις εξαιρετικές περιπτώσεις όπου διακυβεύεται το συμφέρον της Υπηρεσίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή