Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Ευρώπη

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 12:41
UPD:13:04
EPA/MARCEL ANTONISSE

A- A A+

¶λλη μία ημέρα ισχυρών χιονοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών για την Ευρώπη, καθώς το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζεται, προκαλώντας χάος στις μεταφορές, ενώ περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 42 στην Πολωνία και 27 στην Ουκρανία.

¶λλοι 13 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τροχαία δυστυχήματα στην Αυστρία, τη Φινλανδία και τη Γερμανία, όπου η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -33 βαθμούς Κελσίου.

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στις εναέριες, σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν περισσότερες χιονοπτώσεις.

Κάποια δρομολόγια άρχισε να εκτελεί το Eurostar, μετά από τρεις ημέρες διακοπής τους λόγω τεχνικών προβλημάτων. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1758008

Στην Πολωνία, οι Αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να βοηθούν τους άστεγους και τους μεθυσμένους που κοιμούνται έξω, καθώς οι θερμοκρασίες έχουν υποχωρήσει κάτω από τους 20 βαθμούς σε κάποιες περιοχές. Οι πλειονότητα των 42 νεκρών από το κρύο στη χώρα ήταν άστεγοι. Δύο άστεγοι πέθαναν από το κρύο και στη Γαλλία.

Η κακοκαιρία έχει επίσης προκαλέσει ατυχήματα και ταλαιπωρία για πολλούς ταξιδιώτες. Πενήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση τρένου στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ενώ άλλοι 36 τραυματίστηκαν σε εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στο Παρίσι.

Χθες το βράδυ, η British Airways ακύρωσε όλες τις πτήσεις της από το αεροδρόμιο του Λονδίνου Heathrow. Σε ακυρώσεις πτήσεων από το Λονδίνο προχώρησε και η EasyJet, ενώ παρόμοια προβλήματα έχουν σημειωθεί στα αεροδρόμια της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Πηγή: BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή