Eurostar: Ομαλοποιείται η κυκλοφορία των τρένων

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009 05:37
A- A A+

Σχεδόν ομαλή θα είναι σήμερα 24 Δεκεμβρίου - παραμονή Χριστουγέννων - η λειτουργία των τρένων της Eurostar, ανακοίνωσε η εταιρεία προβλέπονται κάποιες φυσιολογικές καθυστερήσεις λόγω της μειωμένης ταχύτητας των συρμών σε ορισμένα τμήματα.

Η διαδικασία ξεκίνησε από τη Δευτέρα με σαφή προτεραιότητα στους επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν και έχασαν τις δουλειές τους εξαιτίας των βλαβών των τρένων λόγω της διαφορετικής θερμοκρασίας έξω και μέσα στο τούνελ της Μάγχης. Παρακαλούνται ποι επιβάτες να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα πριν την αναχώρηση των συρμών», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία ζήτησε ακόμα από το κοινό να μην ταξιδέψει προς το Λονδίνο παρά μόνο σε μεγάλη ανάγκη για να διευκολυνθεί η κυκλοφορία.

Η Eurostar, που ανήκει στις κρατικές βελγικές και γαλλικές σιδηροδρομικές εταιρείες, δέχτηκε εντονότατη κριτική μετά από την ταλαιπωρία τουλάχιστον 2.500 επιβατών που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο τούνελ για πάνω από 18 ώρες λόγω της ακινητοποίησης πέντε τρένων το Σαββατοκύριακο.

Τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν την ημέρα των Χριστουγέννων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή