HΠΑ: Νέα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009 11:55
UPD:12:52

A- A A+

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες στα αμερικανικά αεροδρόμια, μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους της πτήσης Ντιτρόιτ-Αμστερνταμ την ημέρα των Χριστουγέννων.

Καθυστερήσεις διάρκειας μία με δύο ωρών παρατηρούνται μετά την εφαρμογή μέτρων όπως ο πλήρης σωματικός έλεγχος σε όλους τους επιβάτες και πιο ενδελεχείς έλεγχοι στις χειραποσκευές. Κάποιες αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν στους επιβάτες να μεταφέρουν πάνω από μία χειραποσκευές.

Στους επιβάτες πολλών αερογραμμών δεν επιτρέπεται επίσης να χρησιμοποιούν την τουαλέτα μία ώρα πριν την προσγείωση στις ΗΠΑ, ούτε να έχουν οποιοδήποτε αντικείμενος το τραπεζάκι τους λίγο πριν την προσγείωση. Κάποιες εταιρείες έχουν επίσης θέσει εκτός λειτουργίας τα προγράμματα ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των χαρτών που δείχνουν την ακριβή θέση του αεροπλάνου, φοβούμενες ότι μπορεί να τους χρησιμοποιήσουν επίδοξοι τρομοκράτες.

REUTERS

«Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι απρόβλεπτα, οπότε οι επιβάτες δεν πρέπει να περιμένουν να βλέπουν παντού τα ίδια», όπως είχε πει την Παρασκευή η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τζάνετ Ναπολιτάνο.

Πηγές: Reuters, euobserver.com

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή