Εξαφανισμένος τους δύο τελευταίους μήνες ο Νιγηριανός επίδοξος βομβιστής

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009 11:55
UPD:12:51
A- A A+

Καμία επαφή με την οικογένειά του δεν είχε τους τελευταίους δύο μήνες ο επίδοξος Νιγηριανός βομβιστής του αμερικανικού αεροσκάφους, σύμφωνα με ανακοίνωση των συγγενών του.

«Ο πατέρας του επειδή ανησύχησε για την εξαφάνισή του και για το ότι διέκοψε κάθε επικοινωνία ενώ σπούδαζε στο εξωτερικό, ανέφερε το θέμα αυτό στις νιγηριανές υπηρεσίες ασφαλείας περίπου πριν από δυο μήνες και σε ξένες υπηρεσίες ασφαλείας πριν από ενάμισι μήνα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας που μετέδωσαν τα νιγηριανά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ούμαρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ κατηγορείται ότι προσπάθησε να ανατινάξει το αεροσκάφος της Northwest Airlines, που εκτελούσε την πτήση ¶μστερνταμ-Ντιτρόιτ ανήμερα τα Χριστούγεννα.

«Η εξαφάνισή του και η διακοπή κάθε επικοινωνίας που ανησύχησαν τους γονείς του, δεν έχουν καμιά σχέση με τον χαρακτήρα του, είναι κάτι καινούργιο», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Αμπντουλμουταλάμπ, γιος τραπεζίτη, ξεκίνησε το ταξίδι του στο Ντιτρόιτ από το Λάγκος, όταν επιβιβάστηκε σε πτήση της KLM με προορισμό το ¶μστερνταμ. Φοίτησε στο Βρετανικό Σχολείο του Λόμε στο Τόγκο και μέχρι τον Ιούνιο του 2008 παρακολουθούσε μαθήματα στην Σχολή Μηχανικών του University College London (UCL).

Πιθανότητα ύπαρξης συνεργού

Εν τω μεταξύ, η ολλανδική στρατιωτική αστυνομία ερευνά την πιθανότητα ένας συνεργός να βοήθησε τον Νιγηριανό ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους της πτήσης Αμστερνταμ-Ντιτρόιτ την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ενα ζευγάρι Αμερικανών της πτήσης, ο Κερτ και η Λόρι Χάσκελ, δήλωσαν ότι είδαν έναν ψηλό, καλοντυμένο άνδρα, περίπου 50 ετών, με τον ύποπτο Ούμαρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Σίπολ του ¶μστερνταμ. Οι δύο Αμερικανοί δήλωσαν ότι ο άνδρας μίλησε εκ μέρους του Αμπντουλμουταλάμπ και προσπάθησε να επιτύχει την επιβίβασή του στην πτήση 253 της Northwest χωρίς διαβατήριο.

"Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πληροφορίες για την ύπαρξη άλλου προσώπου. Ελέγχουμε όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έρχονται σ' εμάς", είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η στρατιωτική αστυνομία έχει ήδη ανακοινώσει ότι ο Αμπντουλμουταλάμπ δεν πέρασε από έλεγχο διαβατηρίων στο Σίπολ κατά την άφιξή του από το Λάγκος.

Ωστόσο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν είναι πιθανόν ο Νιγηριανός να επιβιβάσθηκε στον αεροσκάφος χωρίς να επιδείξει το διαβατήριό του σε κάποιο σημείο της διαδικασίας επιβίβασης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή