Σαρκοζί: Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν

Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2008 03:02
UPD:16:45
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

A- A A+

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τονίζει στο σημερινό ευχετήριο διάγγελμά του πως προτίθεται να συνεχίσει την πολιτική των αλλαγών για να καλύψει την σημαντική, κατΆ αυτόν, «υστέρηση» που παρουσιάζει η Γαλλία εν σχέσει προς τον υπόλοιπο κόσμο.

«Μπορούμε, με τις προσπάθειες που όλοι μας θα καταβάλλουμε, να οικοδομήσουμε μία κοινωνία, όπου θα μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αυτή είναι η αποστολή που μου αναθέσατε, εκλέγοντάς με πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αποστολή τεράστια, καθότι η Γαλλία βρίσκεται σε υστέρηση στην πορεία του κόσμου», τονίζει ο γάλλος πρόεδρος στο ευχετήριο διάγγελμά του για τη νέα χρονιά.

«Ας είναι η Γαλλία εκείνη που δείχνει τον δρόμο! Αυτό είναι που περιμένει από εκείνην πάντοτε όλοι οι λαοί του κόσμου», τονίζει ο Σαρκοζί. «Αυτό είναι που θα κάνουμε όταν η Γαλλία θα προεδρεύσει από την 1η Ιουλίου στην Ε.Ε. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε με την Μεσογειακή Ένωση, που αποτελεί ένα μεγάλο πολιτιστικό όνειρο», πρόσθεσε.

Ο Σαρκοζί θέτει στο διάγγελμά του τους κάτωθι στόχους: «να οικοδομήσουμε το σχολείο και την πόλη του 21ου αιώνα», να θέσουμε «στο κέντρο της πολιτικής την μέριμνα για την ενσωμάτωση, τη διαφορετικότητα, τη δικαιοσύνη και τα δικαιώματα του ανθρώπου, το περιβάλλον», να ξανανακαλύψουμε «τη γεύση της περιπέτειας και του ριψοκίνδυνου», νΆ αναλάβουμε «να ηθικοποιήσουμε τον οικονομικό καπιταλισμό».

Αναφερόμενος στην απασχόληση, την αγοραστική δυναμη και την εργασία, ο Σαρκοζί αναγνώρισε τη βασιμότητα των «φόβων», της «αγωνίας» και της «απόγνωσης» των Γάλλων. «Μα, δεν μπορούν όλα να λυθούν σε μία ημέρα!», τονίζει, προσθέτοντας «ωστόσο, μάθετέ το καλά, η αποφασιστικότητά μου είναι αταλάντευτη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή