Ματαιώθηκε το Ράλι Ντακάρ για λόγους ασφαλείας

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008 14:46
UPD:15:05
A- A A+

Την ματαίωση του Ράλι Ντακάρ για πρώτη φορά στην ιστορία του, μία μόλις ημέρα πριν την προγραμματισμένη έναρξή του με αφετηρία τη Λισσαβόνα, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του αγώνα.

Οι διοργανωτές επικαλέστηκαν λόγους ασφαλείας, εξηγώντας ότι υποχρεώθηκαν στην απόφαση αυτή λόγω της έκρυθμης κατάστασης που προκλήθηκε μετά τη δολοφονία τεσσάρων Γάλλων τουριστών στη Μαυριτανία στις 24 Δεκεμβρίου.

«Μετά από πολλές συστάσεις από τη γαλλική κυβέρνηση και κυρίως το υπουργείο Εξωτερικών, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ματαιώσουν τη διεξαγωγή του Ράλι Ντακάρ λόγω απειλών που υπήρχαν από ομάδες τρομοκρατών», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση για τη ματαίωση του αγώνα, ο τερματισμός του οποίου είχε οριστεί για τις 20 Ιανουαρίου στο Ντακάρ.

Απογοητευμένος από την εξέλιξη αυτή δήλωσε ο διεθνής οδηγός Κάρλος Σόουζα, ενώ ο διευθυντής του Ντακάρ Ετιεν Λαβίν (Etienne Lavigne), τόνισε με νόημα πως «η ιστορία δεν έχει τελειώσει».

«Είναι μία φοβερή είδηση. Το Ντακάρ 2008 δεν θα ξεκινήσει ... Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες. Είστε ο θρύλος του Ντακάρ. Γράψατε Ιστορία και η Ιστορία δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Λαβίν εν μέσω χειροκροτημάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις