Ισχυρός σεισμός αισθητός σε όλη την Ελλάδα

Μεγέθους 6,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με εκτιμήσεις
Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2008 07:37
UPD:07:51
A- A A+

IΣΧΥΡΟΣ σεισμός σημειώθηκε στις 07:15 και έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το επίκεντρο ή το μέγεθος της σεισμικής δόνησης και αναμένονται οι ανακοινώσεις των σεισμολογικών ινστιτούτων. Ψυχραμία και υπομονή συνέστησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Ως ένα πολύ ισχυρό σεισμό που μπορεί να προέρχεται από πολύ μεγάλο βάθος χαρακτήρισε το σεισμό που σημειώθηκε στις 7.15 το πρωί ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας. Πρέπει να είναι σεισμός πάνω από 6,5 ρίχτερ, είπε ο κ. Λέκκας γιατί έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα. Η μεγάλη του διασπορά σε όλη την Ελλάδα δείχνει ότι είναι ένας ιδιαίτερα ισχυρός σεισμός τόνισε ο κ. Λέκκας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας, ο σεισμός πρέπει να προέρχεται από το ελληνικό τόξο και δεν αναμένεται να δώσει άλλο γεγονός. Περίπου τις ίδιες εκτιμήσεις έκανε και ο σεισμολόγος Σταύρος Τάσσος, ο οποίος προσδιόρισε το επίκεντρο προερχόμενο από τη δυτική Ελλάδα. Ο σεισμός έγινε αισθητός από την Καλαμάτα μέχρι και τα Γιάννενα , ενώ ιδιαίτερα ταρακουνήθηκε και η Αθήνα. Αυτό που ιδιαιτέρως ανησύχησε τον κόσμο ήταν η διάρκειά του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή