Γαλλία: Συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στο Αμπου Ντάμπι ο Σαρκοζί
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 11:56
A- A A+

Διμερή αμυντική συμφωνία καθώς και συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας για μη στρατιωτική χρήση θα υπογράψει ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έφθασε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο αεροδρόμιο του Αμπου Ντάμπι υποδέχθηκε τον Γάλλο πρόεδρο ο πρόεδρος των ΗΑΕ σεΐχης Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του Σαρκοζί στον Κόλπο, την πρώτη που πραγματοποιεί μετά την εκλογή του στη γαλλική προεδρία τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με την παρισινή εφημερίδα Le Monde, η συγκεκριμένη αμυντική συμφωνία θα αφορά τη διάθεση των μόνιμων ναυτικών εγκαταστάσεων στο εμιράτο του Αμπου Ντάμπι για το γαλλικό Ναυτικό.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων είχε ήδη ανακοινώσει ότι κατά την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας στο Αμπου Ντάμπι, διάρκειας μόλις έξι ωρών, θα υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας στον πυρηνικό τομέα για ειρηνική χρήση της ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι γαλλικοί όμιλοι Areva για την πυρηνική ενέργεια και Suez για την ηλεκτρική ενέργεια και για υπηρεσίες κοινής ωφελείας ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα, τη συνεργασία τους με τον πετρελαϊκό όμιλο Total για την πώληση πυρηνικών αντιδραστήρων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή