Καταπολέμηση της διαφθοράς ζητά η ΕΕ από Ρουμανία - Βουλγαρία

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2008 16:17
A- A A+

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της ρουμανικής Δικαιοσύνης και ένταση των προσπαθειών για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε Ρουμανία και Βουλγαρία ζητά η ΕΕ, με αφορμή δύο σχετικές εκθέσεις της Κομισιόν που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαρκ Γκρέι τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί επειδή η Ρουμανία δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στον αγώνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και πρόσθεσε ότι υπάρχουν σημαντικές υποθέσεις, η εκδίκαση των οποίων έχει αναβληθεί για περισσότερους από έξι μήνες. Πρόσθεσε ακόμη πως πρέπει να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στις ικανότητες των δημόσιων αρχών να εξαλείψουν τη διαφθορά σε ανώτερα κλιμάκια.

Σε ό,τι αφορά τις εκθέσεις για τη Βουλγαρία επισήμανε ότι πρέπει η χώρα να καταπολεμήσει τη διαφθορά και ιδιαίτερα το οργανωμένο έγκλημα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει, τον Ιούλιο, στη δημοσιότητα πληρέστερες εκθέσεις σχετικά με την υλοποίηση αλλαγών στο δικαστικό τομέα και την καταπολέμηση της διαφθοράς σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή