Κ. Καραμανλής: Δεν διεκδικούμε το αλάθητο- δεν ανεχόμαστε την ισοπέδωση

Για υπόθεση Ζαχόπουλου: Όποιοι κι αν είναι, για ό,τι κι αν έχει συμβεί, θα λογοδοτήσουν
Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008 13:52
A- A A+

«Η Δικαιοσύνη, με σειρά ερευνών που διεξάγει, είναι σε θέση να βρει ποια είναι η αλήθεια, να αποκαλύψει τι ακριβώς κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις ιστορίες και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πραγματικά ανήκουν.

Εμείς εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και αναμένουμε τις αποφάσεις της. Οι υπαίτιοι, όποιοι κι αν είναι, όπου και αν είναι, για ό,τι κι αν έχει συμβεί, θα λογοδοτήσουν. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης. Και από τη θέση αυτή δεν παρεκκλίνουμε ούτε κατά κεραία».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου, για θέματα του υπουργείου Πολιτισμού, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην εξέλιξη της υπόθεσης Ζαχόπουλου.

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις για κομματικό εναγκαλισμό της Δημόσιας Διοίκησης, ο πρωθυπουργός, αφού είπε ότι οι πολιτικές θέσεις ανατίθενται σε πολιτικά πρόσωπα, επεσήμανε ότι σε αντίθεση με το παρελθόν, σειρά θέσεων στις διοικήσεις Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Δημοσίου ανατέθηκαν με κυρίαρχο γνώμονα τη γνώση, την επάρκεια, την εμπειρία, την αξιοσύνη και όχι με οποιαδήποτε κομματικά κριτήρια. Όπως επίσης ότι διατηρήθηκαν στις θέσεις τους πολλά στελέχη που είχαν διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην εφαρμογή κριτηρίων αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας στην επιλογή διοικήσεων, καθώς και του πιο αξιοκρατικού Υπαλληλικού Κώδικα, όπως σημείωσε.

Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά και δεν ανεχόμαστε οποιαδήποτε απόπειρα ισοπέδωσης των πάντων, τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην κριτική του κ. Αλαβάνου.

«Είπα πριν από 15 ημέρες στην ίδια αίθουσα "ό,τι θέλετε μπορείτε να με ρωτήσετε", αλλά σε παιχνίδι εντυπώσεων δεν συμμετέχω και δεν θα συμμετέχω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Δεν αρνούμαστε τα προβλήματα που υπάρχουν στο δημόσιο τομέα. Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής στον τόπο αυτό. Δεν ισχυριζόμαστε ότι εξαφανίστηκαν τα φαινόμενα διαφθοράς. Έχουν γίνει, όμως, σημαντικά και τολμηρά βήματα για την εμπέδωση της διαφάνειας».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα τι έχει κάνει ως υπουργός Πολιτισμού επί μία διετία, ενώ όπως είπε, αποφεύγει την αυτοκριτική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή