Γαλλία: Κρίσιμο τεστ για τον Σαρκοζί οι δημοτικές εκλογές

Κυριακή, 09 Μαρτίου 2008 10:58
UPD:10/03/2008 02:22
A- A A+

Αρχισε σήμερα στις 09.00 ώρα Ελλάδος στη Γαλλία, σε σχεδόν 36.000 κοινότητες της χώρας, η ψηφοφορία για τις δημοτικές εκλογές, που θεωρείται ως μια πρώτη εκλογική δοκιμασία για τον πρόεδρο Σαρκοζί ύστερα από 10 μήνες στην εξουσία.

Η ψηφοφορία αυτή, της οποίας ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 16 Μαρτίου, ενδέχεται να μετατραπεί σε ψήφο αποδοκιμασίας για τον Νικολά Σαρκοζί, η δημοτικότητά του οποίου γνωρίζει μεγάλη πτώση. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η σοσιαλιστική αντιπολίτευση θεωρείται επικρατέστερος νικητής στις εκλογές αυτές, κι ενώ το κυβερνών δεξιό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) κινδυνεύει να χάσει αρκετές πόλεις.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ελπίζει να αναδειχθεί νικητής σε αρκετές πόλεις όπως η Μασσαλία (νοτιοανατολική Γαλλία), η Τουλούζη (νοτιοδυτική), το Στρασβούργο (ανατολική). Αναμένεται επίσης να διατηρήσει τις δυνάμεις του στο Παρίσι και τη Λυών (κεντροανατολική Γαλλία)

Συνολικά τα 44,5 εκατομμύρια των Γάλλων ψηφοφόρων θα αναδείξουν στο τέλος των δύο γύρων της εκλογικής διαδικασίας τα δημοτικά τους συμβούλια σε 36.782 κοινότητες της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή