Κ. Καραμανλής: «Η Ελλάδα πληροί όλα τα κριτήρια για το visa waiver program»

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008 18:12
A- A A+

Η Ελλάδα είναι η μόνη από τις χώρες-μέλη της ΕΕ που πληροί τόσο τα παλαιά, όσο και τα νέα κριτήρια της αμερικανικής νομοθεσίας για το λεγόμενο πρόγραμμα κατάργησης θεωρήσεων διαβατηρίων, «visa waiver».

Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση για τη διαδικασία ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα «visa waiver», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσειες γίνονται σε διμερές επίπεδο, όπως είχαν κάνει και άλλα παλαιά κράτη-μέλη της ΕΕ.

Παράλληλα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, υπάρχει η κοινοτική θέση στο ζήτημα αυτό και οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε διάλογο και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς τις γενικότερες κατευθυντήριες γραμμές.

Ωστόσο, κατέληξε ο κ. Καραμανλής, «αυτό δεν σημαίνει ότι οι χώρες της ΕΕ που δεν ανήκουν σήμερα στο πρόγραμμα "visa waiver", θα πρέπει να οδηγηθούν σε αδυναμία κατάργησης της βίζας».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή