Γαλλία: Ιατρική βοήθεια στην Αλβανία

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008 11:49
A- A A+

Βοήθεια - κυρίως ιατρική - απέστειλε η Γαλλία στις αλβανικές αρχές για να αντιμετωπίσουν την κατάστασαη εκτάκτου ανάγκης μετά την έκρηξη σε αποθήκη όπλων σε στρατόπεδο κοντά στο χωριό Γκορντέτς, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τα Τίρανα, που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 250.

Γαλλικό στρατιωτικό αεροσκάφος προσγειώθηκε σήμερα το πρωΐ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο των Τιράνων μεταφέροντας περισσότερους από εννέα τόνους ιατρικής βοήθειας και περίπου 100 σκηνές για τα αλβανικά νοσοκομεία και τις οικογένειες που έμειναν άστεγες μετά την έκρηξη.

«Πρόκειται για μια κίνηση αλληλεγγύης και υποστήριξης προς την Αλβανία και τους Αλβανούς», δήλωσε ο Γάλλος πρεσβευτής στα Τίρανα Μαρίζ Νταβιέ.

«Από τις πρώτες στιγμές είμαστε σε στενή επικοινωνία με τις αρχές για να δούμε τι χρειάζονται και να στείλουμε τη βοήθεια που έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Κυβερνήσεις των γειτονικών χωρών, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη προσφέρει βοήθεια.

Χθες Κυριακή, πέντε σοβαρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα και άλλοι 10 - ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά - στην Ιταλία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή