Μοτσαρέλα με διοξίνες - Ικανοποιημένη η Κομισιόν από τα μέτρα της Ρώμης

Δεν εξετάζεται η επιβολή εμπάργκο
Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2008 15:27
A- A A+

Ικανοποιημένη δηλώνει η Κομισιόν από τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της μόλυνσης ποσοτήτων του τυριού μοτσαρέλα με διοξίνες http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/28/1493531.htm , σημειώνοντας πως δεν εξετάζεται η επιβολή εμπάργκο κατά της Ιταλίας.

«Η Επιτροπή είναι ικανοποιημένη με την πρόοδο που έχει σημειωθεί και συνεχίζει τις εντατικές επαφές με τις ιταλικές αρχές», τόνισε η Νίνα Παπαδουκάκη, εκπρόσωπος της Επιτροπής σε θέματα Υγείας και Κατανάλωσης, στο πλαίσιο της καθημερινής συνέντευξης Τύπου.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που είχαμε σήμερα, δεν υπάρχει λόγος στη φάση αυτή να ληφθούν περαιτέρω μέτρα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ειδοποιήθηκαν οι γαλλικές επιχειρήσεις να σταματήσουν αμέσως την διάθεση του τυριού μοτσαρέλα με προέλευση την περιοχή της Καμπανίας στην Ιταλία http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/28/1493521.htm . Στην ανακοίνωση του υπουργού Μισέλ Μπαρνιέ αναφέρεται ότι η μοτσαρέλα που παρασκευάζεται από γάλα βούβαλου, θα αποσυρθεί άμεσα από τα ράφια ως προληπτικό μέτρο, για όσο διάστημα συνεχίζονται οι έρευνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή