Αυξημένες κατά 15,82% το 2007 οι αναφορές στο Συνήγορο του Πολίτη

Τρίτη, 01 Απριλίου 2008 14:24
UPD:14:28
A- A A+

Αύξηση 15,82% παρουσίασαν το 2007 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος οι αναφορές πολιτών στο Συνήγορο του Πολίτη.

Όπως είπε, ο Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης παρουσιάζοντας την ετήσια Έκθεση της ανεξάρτητης Αρχής, οι πολίτες, όλο και περισσότερο, εμπιστεύονται την ανεξάρτητη Αρχή, ενώ παράλληλα δείχνουν να κατανοούν καλύτερα το ρόλο της, σύμφωνα και με τα στοιχεία, καθώς παρουσιάζεται μείωση 4,5% των υποθέσεων που τέθηκαν στο αρχείο λόγω αναρμοδιότητας.

Όπως επίσης έκανε γνωστό ο κ. Καμίνης -η θητεία του οποίου ανανεώθηκε τον προηγούμενο μήνα για ακόμη τέσσερα χρόνια- σύντομα, ίσως και εντός εβδομάδας, θα οριστούν οι βοηθοί Συνήγοροι, προκειμένου να ενταθούν οι προσπάθειες της Αρχής για την προστασία του πολίτη, αλλά και τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και της καλύτερης συνεργασίας μεταξύ του Συνηγόρου και της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, το 2007 η Αρχή δέχθηκε 10.611 αναφορές πολιτών - παρατηρήθηκε δηλαδή αύξηση 15,82% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Από τις 5.839 αναφορές η κατ' ουσία διερεύνηση περατώθηκε, το 98,61% αφορά προβλήματα κακοδιοίκησης και οι πολίτες θίγουν προβλήματα προσβολής των δικαιωμάτων του παιδιού από ιδιώτες. Το 85,48% των υποθέσεων επιλύθηκαν υπέρ του πολίτη, το 7,84% δεν κατέστη δυνατό να επιλυθούν εξαιτίας κενών στη νομοθεσία και οργανωτικών αδυναμιών ή δυσλειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

Τα περισσότερα προβλήματα κατά το 2007 εντοπίστηκαν στους δήμους (16,94%), στη διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Αττικής (13,82%), στους φορείς κυρίας ασφάλισης (10,51%), στις Νομαρχίες (8,53%), στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης (5,62), και στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (4,42%).

Τέλος, ο κ. Καμίνης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης και τις διαμαρτυρίες ομοφυλόφιλων για τον αποκλεισμό τους από αυτό, αφού ανέφερε ότι το θέμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο του πολιτικού διαλόγου, σημείωσε ότι η χώρα μας, σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, θα πρέπει να εξαλείψει τις αθέμιτες διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή