Παρίσι - Στα χέρια των λαμπαδηδρόμων και πάλι η Φλόγα

«Πόλεμος σημαιών» στο Τροκαντερό
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 15:55
A- A A+

Στά χέρια των λαμπαδηδρόμων έπεστρεψε η Ολυμπιακή Φλόγα στο Παρίσι, αφού μεταφέρθηκε για περίπου μισή ώρα σε ειδικό λεωφορείο για λόγους ασφαλείας http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/07/1497885.htm .

Προηγουμένως, η γαλλική αστυνομία απομάκρυνε διαδηλωτές που είχαν ξαπλώσει στην άσφαλτο σε τούνελ της πόλης απ' όπου θα περνούσε το λεωφορείο με τη Φλόγα.

Εν τω μεταξύ, ο κλοιός ασφάλειας γύρω από τη Φλόγα ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, με συνέπεια να είναι δύσκολο να τη διακρίνει κάποιος ανάμεσα στις πολλαπλές σειρές ανδρών ασφάλειας που την περιβάλλουν.

Την ίδια ώρα στο Τροκαντερό και γύρω από τον Πύργο του Αϊφελ, διεξάγεται ένας «πόλεμος σημαιών». Οσοι ξεδιπλώνουν τη σημαία του Θιβέτ βρίσκονται άμεσα αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς, οι οποίοι κατάσχουν τις σημαίες.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, απαγορεύεται κάθε είδους σημαία στον περίγυρο του Πύργου του 'Αιφελ, ωστόσο, κάποιοι Κινέζοι κατόρθωσαν να ξεδιπλώσουν τις δικές τους σημαίες, ενώ οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα ανήρτησαν για σύντομο χρονικό διάστημα στη βόρεια πλευρά του Πύργου, μία μαύρη σημαία με χειροπέδες στη θέση των Ολυμπιακών Κύκλων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις