Aλ. Αλαβάνος: Το σκάνδαλο του ντόπινγκ να προκαλέσει σοκ σε αυτούς που κυβερνούν

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 17:19
A- A A+

Το σκάνδαλο του ντόπινγκ καλό θα είναι να προκαλέσει σοκ εκτός από την κοινωνία και σε αυτούς που κυβερνούν, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, σε δηλώσεις του από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου περιοδεύει.

Μεγάλη ευθύνη έχει το κράτος, επεσήμανε γιατί -όπως είπε- «έχει αποδεχθεί το πρότυπο πρωταθλητισμού της Ανατολικής Γερμανίας, δηλαδή, προκειμένου να μαζευτούν κάποια χρυσά μετάλλια και να ανέβει η εθνική υπερηφάνεια, να γίνονται θύματα νέοι αθλητές και νέα παιδιά».

Πρέπει να δούμε τι είδους αθλητισμό θέλουμε, υπογράμμισε ο Αλέκος Αλαβάνος και συνέχισε: «Αν θέλουμε έναν μαζικό νεολαιίστικό αθλητισμό, όπου ο ίδιος, ως τρόπος ζωής, είναι αξία, ή αν θέλουμε να προετοιμάζουμε τα παιδιά για πρωταθλητισμό από πολύ μικρές ηλικίες και να έχουμε όλα αυτά τα αποτελέσματα».

Όπως παρατήρησε, πρέπει να γίνει μια στροφή. Την προηγούμενη φορά με την υπόθεση Κεντέρη - Θάνου των δρομέων δεν έγινε αυτή η στροφή, τόνισε ο κ. Αλαβάνος και κατέληξε λέγοντας: «Καλύτερα λιγότερα μετάλλια και περισσότερη εθνική υπερηφάνεια από τον τρόπο ζωής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή