ΔΟΕ: Καταδίκη διαδηλώσεων κατά τη λαμπαδηδρομία στο Παρίσι

Τρίτη, 08 Απριλίου 2008 09:16
A- A A+

Καταδίκασε σήμερα στο Πεκίνο της διαδηλώσεις που εμπόδισαν την λαμπαδηδρομία στο Παρίσι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), λέγοντας ότι οι διαδηλωτές αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο λόγω του μίσους τους για την Κίνα.

«Βρισκόμαστε σε απόγνωση», τόνισε ο Κέβαν Γκόσπερ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής της ΔΟΕ για τον Συντονισμό των Αγώνων και πρόσθεσε: «Οι διαδηλωτές εκφράζουν απλώς το μίσος τους και το μίσος αυτό πέφτει πάνω στην δική μας ολυμπιακή δάδα». Ο Γκόσπερ χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «επαγγελματίες ταραξίες».

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια για να προετοιμάσουν και να οργανώσουν τους Αγώνες αυτούς, από τους μεγαλύτερους στην ιστορία τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Και οι ταραξίες, αυτοί οι επαγγελματίες ταραξίες, δεν υπολογίζουν την προσπάθεια αυτή. Παρακινούνται από το μίσος και τη δυσαρέσκεια», πογράμμισε.

«Οι οργανωμένες διαδηλώσεις αποτελούν προσβολή στην Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία είναι το σύμβολο της καλής θέλησης, της ειρήνης, της κατανόησης και της υπεροχής του αθλητισμού», κατέληξε.

Η Ολυμπιακή Φλόγα αναχώρησε χθες το βράδυ από το Παρίσι με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις