ΠΓΔΜ - Σταθερό προβάδισμα Γκρούεφσκι στις δημοσκοπήσεις

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2008 21:05
A- A A+

Ισχυρό και με ανοδικές τάσεις προβάδισμα, διατηρεί το κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στην ΠΓΔΜ την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα.

Σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε η μη κυβερνητική οργάνωση «Ινστιτούτο για την Δημοκρατία» το διάστημα 3 και 4 Μαΐου, με δείγμα 1116 πολιτών, το VMRO-DPMNE προηγείται με ποσοστό 29,2% (26,3% σε προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου Ινστιτούτου που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 12 και 13 Απριλίου).

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) της Ράντμιλα Σεκερίνσκα συγκεντρώνει ποσοστό 9,8% (το ίδιο ακριβώς ποσοστό με την προηγούμενη δημοσκόπηση).

Η «Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) του Αλί Αχμέτι συγκεντρώνει ποσοστό 10,8% (από 9,9% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ το συγκυβερνών «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» ( DPA) του Μέντουχ Θάτσι αποσπά ποσοστό 5,7% (5,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση).

Ποσοστό 19,4% απάντησε ότι δεν θα ψηφίσει στις εκλογές αυτές, ενώ το ποσοστό αυτών που λέει «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» ανέρχεται στο 21%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή