Παρά τη μικρή διαφορά στην Ιντιάνα η Χίλαρι ελπίζει

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008 09:48

A- A A+

Νίκη της Χίλαρυ Κλίντον στην εξαιρετικά αμφίρροπη μάχη για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στην Ιντιάνα, δίνουν οι προβλέψεις των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων, MSNBC, CBS και Fox News, ωστόσο η διαφορά της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ έναντι του αντιπάλου της Μπάρακ Ομπάμα, είναι μικρότερη απ’ ό,τι η ίδια και το επιτελείο της ανέμεναν.

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, η διαφορά της Κλίντον έναντι του Ομπάμα διαμορφώνεται μόλις στις δύο ποσοστιαίες μονάδες (51% έναντι 49% - περίπου 22.000 ψήφοι: 638.192 έναντι 615.713).

Σύμφωνα εξάλλου με τα τελικά αποτελέσματα στη Βόρεια Καρολίνα http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/07/1508775.htm, ο Ομπάμα κέρδισε με ευρεία διαφορά 56% έναντι 42% της Χίλαρι Κλίντον. Όπως μετέδωσε το CNN, η πρώην πρώτη κυρία κερδίζει 37 εκλέκτορες στην Ιντιάνα έναντι 33 του Ομπάμα, ενώ ο γερουσιαστής του Ιλλινόι κέρδισε 45 εκλέκτορες στη Βόρεια Καρολίνα έναντι 37 της Κλίντον.

Πολιτικοί αναλυτές πάντως, σημείωναν πως το αποτέλεσμα της Ιντιάνα είναι δυσμενές για την Κλίντον αφού η διαφορά, παρά τη νίκη της, θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που επιζητούσε χθες.

REUTERS

Ωστόσο, η γερουσιαστής Χίλαρυ Κλίντον παρουσιάστηκε αισιόδοξη: «Όχι πολύ καιρό πριν, ο αντίπαλός μου έκανε μια πρόβλεψη… Είπε ότι θα κέρδιζα την Πενσυλβάνια, ότι θα κέρδιζε τη Βόρεια Καρολίνα, και ότι η Ινδιάνα θα έκρινε το αποτέλεσμα μετά την ισοπαλία. Λοιπόν, σήμερα ήρθαμε από πίσω, σπάσαμε την ισοπαλία, και χάρη σε εσάς, πάμε πρόσω ολοταχώς για το Λευκό Οίκο», τόνισε χαρακτηριστικά η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, μιλώντας σε υποστηρικτές της στην Ινδιανάπολη.

Όπως είπε, η μάχη θα συνεχιστεί στην Δυτική Βιρτζίνια, το Κεντάκι και τις άλλες πολιτείες. Σημειώνεται ότι απομένουν έξι ακόμα αναμετρήσεις.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή