Κόσμος
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2008 09:48

Παρά τη μικρή διαφορά στην Ιντιάνα η Χίλαρι ελπίζει

Νίκη της Χίλαρυ Κλίντον στην εξαιρετικά αμφίρροπη μάχη για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στην Ιντιάνα, δίνουν οι προβλέψεις των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων, MSNBC, CBS και Fox News.

Νίκη της Χίλαρυ Κλίντον στην εξαιρετικά αμφίρροπη μάχη για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στην Ιντιάνα, δίνουν οι προβλέψεις των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων, MSNBC, CBS και Fox News, ωστόσο η διαφορά της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ έναντι του αντιπάλου της Μπάρακ Ομπάμα, είναι μικρότερη απ’ ό,τι η ίδια και το επιτελείο της ανέμεναν.

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, η διαφορά της Κλίντον έναντι του Ομπάμα διαμορφώνεται μόλις στις δύο ποσοστιαίες μονάδες (51% έναντι 49% - περίπου 22.000 ψήφοι: 638.192 έναντι 615.713).

Σύμφωνα εξάλλου με τα τελικά αποτελέσματα στη Βόρεια Καρολίνα http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/07/1508775.htm, ο Ομπάμα κέρδισε με ευρεία διαφορά 56% έναντι 42% της Χίλαρι Κλίντον. Όπως μετέδωσε το CNN, η πρώην πρώτη κυρία κερδίζει 37 εκλέκτορες στην Ιντιάνα έναντι 33 του Ομπάμα, ενώ ο γερουσιαστής του Ιλλινόι κέρδισε 45 εκλέκτορες στη Βόρεια Καρολίνα έναντι 37 της Κλίντον.

Πολιτικοί αναλυτές πάντως, σημείωναν πως το αποτέλεσμα της Ιντιάνα είναι δυσμενές για την Κλίντον αφού η διαφορά, παρά τη νίκη της, θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που επιζητούσε χθες.

Ωστόσο, η γερουσιαστής Χίλαρυ Κλίντον παρουσιάστηκε αισιόδοξη: «Όχι πολύ καιρό πριν, ο αντίπαλός μου έκανε μια πρόβλεψη… Είπε ότι θα κέρδιζα την Πενσυλβάνια, ότι θα κέρδιζε τη Βόρεια Καρολίνα, και ότι η Ινδιάνα θα έκρινε το αποτέλεσμα μετά την ισοπαλία. Λοιπόν, σήμερα ήρθαμε από πίσω, σπάσαμε την ισοπαλία, και χάρη σε εσάς, πάμε πρόσω ολοταχώς για το Λευκό Οίκο», τόνισε χαρακτηριστικά η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, μιλώντας σε υποστηρικτές της στην Ινδιανάπολη.

Όπως είπε, η μάχη θα συνεχιστεί στην Δυτική Βιρτζίνια, το Κεντάκι και τις άλλες πολιτείες. Σημειώνεται ότι απομένουν έξι ακόμα αναμετρήσεις.