Θ. Ρουσόπουλος για αγωγή Ανδ. Βγενόπουλου: «Δεν συμμεριζόμαστε τέτοιες πρακτικές»

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008 14:40
UPD:18:42
A- A A+

Τη θέση πως η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται «τέτοιες πρακτικές, το να καταθέτει, δηλαδή, κάποιος αγωγή σε πολιτικό αρχηγό, γιατί άσκησε πολιτική κριτική» εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος κληθείς να σχολιάσει την αγωγή που κατέθεσε ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/19/1513506.htm .

Σημείωσε μάλιστα πως η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα από τις 11 Απριλίου όταν ο ίδιος επιχειρηματίας κατέθεσε αγωγή εναντίον άλλου αρχηγού πολιτικού κόμματος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις κατηγορίες του κ. Γιώργου Παπανδρέου πως ο επιχειρηματίας ενθαρρύνεται από την κυβέρνηση, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε πως δεν σχολιάζει δηλώσεις από πλευράς ΠΑΣΟΚ «που αντικρούουν στην πρακτική, τις απόψεις της κυβέρνησης και την κοινή λογική».

Κληθείς να σχολιάσει τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το θέμα του ΟΤΕ, ο κ. Ρουσόπουλος, αφού σημείωσε πως ο κ. Παπανδρέου πήρε απαντήσεις από τον πρωθυπουργό στη Βουλή πρόσθεσε:

«Εμείς δεν χρησιμοποιούμε και δεν θα χρησιμοποιήσουμε ακραίες εκφράσεις, όπως κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τελευταία. Τον κατανοούμε. Κατανοούμε γιατί προσπαθεί να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο ευρισκόμενος σε δυσκολίες και στο κόμμα του και ενδεχομένως αλλού είδους πολιτικές δυσκολίες, που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό με αφορμή δημοσκοπήσεις».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τα περί ενστάσεων από τον κ. Γιώργο Σουφλιά για το μάνατζμεντ στον ΟΤΕ, υποστηρίζοντας πως από τις δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ είναι ξεκάθαρο ότι δεν δημιουργείται κανένα θέμα για την υπόθεση, για την κυβέρνηση.

«Οι απόψεις που ακούγονται στη Βουλή δεν πρέπει να μεταφέρονται στα δικαστήρια»

«Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων επιθυμώ να τονίσω ότι οι απόψεις και οι πολιτικές θέσεις που αναπτύσσονται μέσα στο Κοινοβούλιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να μεταφέρονται στις αίθουσες των δικαστηρίων».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε επιχειρηματίας σε βάρος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση δεν είναι υπέρ της πρακτικής των αγωγών

«Η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι υπέρ μιας πρακτικής αγωγών και προφανώς επιμένει σε αυτή τη γραμμή», δήλωσε στο ρ/σ Alpha 98,9 ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, κληθείς να σχολιάσει την αγωγή του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

N. Κακλαμάνης: «Ο κ. Βγενόπουλος να μιμηθεί τον Μπερλουσκόνι»

«Ο κ. Βγενόπουλος αλλά και οποιοσδήποτε άλλος Ελληνας επιχειρηματίας επιθυμεί να ασχοληθεί με την πολιτική δεν έχει παρά να μιμηθεί τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δηλαδή να κατέβει και να ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού αντί να καταφεύγει σε αγωγές κατά των πολιτικών αρχηγών. Είναι πολύ πιο καθαρό και πολύ πιο έντιμο», δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

«Αυτός ο οποίος φαίνεται όμως να είναι υπέρ αυτής της τακτικής, στο συγκεκριμένο τουλάχιστον θέμα, είναι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος τη περασμένη Παρασκευή στη Βουλή είπε ότι θα ζητήσει προανακριτική επιτροπή προφανώς για να διερευνήσει ποινικές ευθύνες υπουργών. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι υπέρ της τακτικής των αγωγών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή