Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές

Σχετικό με την παράδοση το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας
Τρίτη, 20 Μαΐου 2008 11:13
UPD:11:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

Iκανοποίηση εκφράζουν οι περισσότεροι υποψήφιοι για τα θέματα που επέλεξε η εξεταστική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας, γενικής παιδείας, που εξετάζονταν σήμερα.

Η επιτροπή επέλεξε ένα απόσπασμα απο το βιβλίο «Δοκιμές» του Γιώργου Σεφέρη που αναφέρεται στην παράδοση. Οι εξεταστές ζήτησαν από τους μαθητές να γράψουν τις απόψεις τους στο εξής θέμα: «Ο Δήμος σας διοργανώνει μια εκδήλωση με θέμα την παράδοση. Ως εκπρόσωπος της μαθητικής σας κοινότητας, αναλάβατε τη σύνταξη ενός κειμένου που θα εκφωνηθεί στην εκδήλωση.

Σ΄ αυτό να αναφέρετε τις αιτίες για τις οποίες πολλοί νέοι σήμερα έχουν απομακρυνθεί από την παράδοση και να προτείνετε τρόπους επανασύνδεσής τους με αυτήν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι μαθητές θα πρέπει να αναπτύξουν τις απόψεις τους σε 500-600 λέξεις, και το άριστο γραπτό θα βαθμολογηθεί με 50 μονάδες.

Δηλώσεις Ευρ. Στυλιανίδη

Το 7ο και 28ο Γυμνάσιο - Λύκειο Παγκρατίου, επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος ευχήθηκε στους υποψήφιους καλή επιτυχία.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι όλα είναι σε ετοιμότητα και κυρίως τους διαβεβαίωσε για το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Το 7ο και 28ο Γυμνάσιο - Λύκειο έγινε γνωστό τον προηγούμενο χρόνο εξαιτίας των βανδαλισμών μεγάλης έκτασης, που έγιναν σε αυτό και ο υπουργός βρήκε την ευκαιρία να καταδικάσει τη βία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή