Πολιτική
Τρίτη, 20 Μαΐου 2008 11:13

Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές

Σχετικό με την παράδοση ήταν το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας με το οποίο άρχισαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το 7ο και 28ο Γυμνάσιο - Λύκειο Παγκρατίου, επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Iκανοποίηση εκφράζουν οι περισσότεροι υποψήφιοι για τα θέματα που επέλεξε η εξεταστική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας για το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας, γενικής παιδείας, που εξετάζονταν σήμερα.

Η επιτροπή επέλεξε ένα απόσπασμα απο το βιβλίο «Δοκιμές» του Γιώργου Σεφέρη που αναφέρεται στην παράδοση. Οι εξεταστές ζήτησαν από τους μαθητές να γράψουν τις απόψεις τους στο εξής θέμα: «Ο Δήμος σας διοργανώνει μια εκδήλωση με θέμα την παράδοση. Ως εκπρόσωπος της μαθητικής σας κοινότητας, αναλάβατε τη σύνταξη ενός κειμένου που θα εκφωνηθεί στην εκδήλωση.

Σ΄ αυτό να αναφέρετε τις αιτίες για τις οποίες πολλοί νέοι σήμερα έχουν απομακρυνθεί από την παράδοση και να προτείνετε τρόπους επανασύνδεσής τους με αυτήν».

Οι μαθητές θα πρέπει να αναπτύξουν τις απόψεις τους σε 500-600 λέξεις, και το άριστο γραπτό θα βαθμολογηθεί με 50 μονάδες.

Δηλώσεις Ευρ. Στυλιανίδη

Το 7ο και 28ο Γυμνάσιο - Λύκειο Παγκρατίου, επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος ευχήθηκε στους υποψήφιους καλή επιτυχία.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι όλα είναι σε ετοιμότητα και κυρίως τους διαβεβαίωσε για το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Το 7ο και 28ο Γυμνάσιο - Λύκειο έγινε γνωστό τον προηγούμενο χρόνο εξαιτίας των βανδαλισμών μεγάλης έκτασης, που έγιναν σε αυτό και ο υπουργός βρήκε την ευκαιρία να καταδικάσει τη βία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ