Εκκληση ΟΗΕ για άμεση δράση κατά της διατροφικής κρίσης

«Δεν επιτρέπεται να αποτύχουμε»
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 12:02
Reuters

A- A A+

Με τη φράση «δεν πρέπει να επιτρέψουμε την αποτυχία στον αγώνα κατά της διατροφικής κρίσης» ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν απηύθυνε έκκληση για άμεση και κοινή δράση σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Ρώμη όπου διεξάγεται για δεύτερη ημέρα η σύνοδος κορυφής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), του ΟΗΕ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την αποτυχία. Είναι ένας αγώνας που δεν πρέπει να χάσουμε, η πείνα οδηγεί σε αστάθεια και για το λόγο αυτό πρέπει να δράσουμε αμέσως και από κοινού. Το πρόγραμμα δράσης πρέπει να τεθεί επειγόντως σε εφαρμογή. Εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν».

Προσθέτοντας πως το θέμα αυτό αγγίζει όλον τον κόσμο, καταναλωτές και αγρότες, όπως ανέφερε, κάλεσε τους ηγέτες να αναχωρήσουν από τη Ρώμη με συγκεκριμένη δέσμευση την οποία θα τηρήσουν αμέσως για να αντιμετωπιστεί η πείνα, με τις χώρες και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ υπογράμμισε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα και ανάλυση για τα βιοκαύσιμα, έναν από τους παράγοντες της διατροφικής κρίσης, κυρίως για να γίνει κατανοητό, όπως είπε, ποιες είναι οι επιπτώσεις τους στην αύξηση των τιμών των βασικών ειδών διατροφής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή