Σαρκοζί: Η Γαλλία αλληλέγγυα προς την Ελλάδα στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 12:44
UPD:12:52
A- A A+

Η Γαλλία «είναι και θα παραμείνει αλληλέγγυα προς την Ελλάδα» στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δηλώνει ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξή στην Καθημερινή.

Πιο αναλυτικά, ερωτηθείς γιατί το Παρίσι υποστήριξε την Ελλάδα στο θέμα του ονόματος κατά την πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Γάλλος πρόεδρος απαντά:

«Όσον αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ, η Γαλλία είναι και θα παραμείνει αλληλέγγυα προς την Ελλάδα. Υποστήριξα την ελληνική θέση στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ γιατί πιστεύω ότι σε μια συμμαχία, οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται στην εμπιστοσύνη και γιατί η ελληνική θέση είναι υπεύθυνη και ανοικτή στον διάλογο. Επιθυμώ να προχωρήσουν οι συζητήσεις επί του ζητήματος αυτού. Είναι θέμα ουσιαστικό γιατί θα επιτρέψει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι ευχή όλων μας».

Υπενθυμίζεται πως ο Νικολά Σαρκοζί επισκέπτεται την Αθήνα την Παρασκευή ενώ η Γαλλία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2008.

Στην ίδια συνέντευξη ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό «μεγάλο δημόσιο άνδρα» τον οποίο εκτιμά και σέβεται, προσθέτοντας πως «για μένα ο Κώστας Καραμανλής είναι περισσότερο από εταίρος, είναι φίλος».

«Έχουμε την ίδια θεώρηση για την πολιτική, την ίδια όρεξη για δράση, και κυρίως την ίδια βούληση να αλλάξουμε τις χώρες μας, να τις εκσυγχρονίσουμε. Και, πιστεύω, έχουμε και οι δυο τη βούληση να δώσουμε νέα ώθηση στη σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία» συμπληρώνει.

Πηγή: Καθημερινή

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή