«Οι Έλληνες μπορούν να βασίζονται σε μας»

Στην Αθήνα ο Νικολά Σαρκοζί
Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 13:42
UPD:14:12
A- A A+

ΣΤΗΝ Αθήνα έφθασε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Γάλλος πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτου και στη συνέχεια θα μιλήσει στη Βουλή.

Τον κ. Σαρκοζί υποδέχθηκαν στο κτίριο του κοινοβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας.

ΒΟΥΛΉ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ
Νικολά Σαρκοζί: «Oι Ελληνες φίλοι μπορούν να βασίζονται σε εμάς»

«Οι Έλληνες μπορούν να βασίζονται σ΄ εμάς»

«Οι Έλληνες μπορούν να βασίζονται σε μας και εμείς να βασιζόμαστε στους Έλληνες», δήλωσε ο κ. Σαρκοζί κατά τη σύντομη συνάντησή του με τους κ.κ. Παπούλια, Καραμανλή και Σιούφα και χαρακτήρισε σημαντική για τη Γαλλία τη σημερινή του επίσκεψη.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος και θα παραθέσει πρόγευμα προς τιμήν του.

Θα ακολουθήσει η κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Σαρκοζί με τον κ. Καραμανλή στις 15:35, που θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή των δύο αντιπροσωπειών και θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή:

* Κοινής Διακήρυξης του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Νικολά Σαρκοζί για την άμυνα και την ασφάλεια

* Πρόσθετου Πρωτοκόλλου στη Συμφωνία για τις Πνευματικές και Καλλιτεχνικές Σχέσεις της 19ης Δεκεμβρίου 1938 μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών και

* Κοινής Δήλωσης των υπουργών ¶μυνας της Ελλάδας και της Γαλλίας για τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης πιλότων μαχητικών αεροσκαφών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή