Γ. Σταυρακάκης: «Δεν έχει γίνει ισχυρός μετασεισμός»

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 07:37
UPD:07:46
A- A A+

Δεν έχει γίνει ακόμη ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,5 έως 6,2 Ρίχτερ στην περιοχή της Αχαΐας μετά τα 6,5 Ρίχτερ που συγκλόνισαν χθες στις 3:25 μ.μ. ολόκληρη την Ελλάδα.

Οπως δήλωσε πριν από λίγο από το Αστεροσκοπείο Αθηνών ο καθηγητής Σεισμολογίας Γιώργος Σταυρακάκης η μετασεισμική ακολουθία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με εκατοντάδες μικροσεισμούς. Ο ισχυρότερος μετασεισμός στη διάρκεια της νύχτας που σημειώθηκε στις 4:32 π.μ. ήταν 4,3 Ρίχτερ. Η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Ο κ. Σταυρακάκης επανέλαβε ότι τα 6,5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός και ότι ισχυρός μετασεισμός δεν έχει σημειωθεί ακόμη, επισημαίνοντας ότι τα 4,3 Ρίχτερ δεν είναι ισχυρός μετασεισμός μετά τα 6,5 Ρίχτερ.

Ισχυροί μετασεισμοί – σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία – σημειώνονται σε λίγα λεπτά μετά τον κύριο σεισμό, άλλοτε σε αρκετές ώρες, και άλλοτε σε αρκετές ημέρες, συμπλήρωσε ο κ. Σταυρακάκης.

Στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν ο κ. Σταυρακάκης συνέστησε να ακούν τις επίσημες ανακοινώσεις της πολιτείας, να διατηρήσουν την υπομονή και την ψυχραιμία τους και να ελέγξουν τα σπίτια τους ειδικοί και όχι οι ίδιοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή